top of page

Druhým ligám mužů vévodí Plzeň-Újezd a Studénka

Oba celky patřily k pravidelným účastníkům nejvyšší soutěže, ale postupem času jí opustily. Studénka spadla po minulé sezoně a chce zpátky do první ligy. Ale vyrovnanost tabulek naznačuje, že to ani jeden z nich nebude mít s návratem mezi elitu snadné.


Ve skupině A se usadili v polovině soutěže na čele národní házenkáři TJ Plzeň-Újezd, kteří po zisku poslední mistrovského titulu v roce 2016 prakticky úplně zmizeli z ligové mapy. Ale teď jsou zpátky a derou se vzhůru, mají 20 bodů, prohráli jen na úvod v Ejpovicích. Potom už sbírali jen samá vítězství. Tým sice spoléhá na ostřílené borce (Titla, Beneda, Sedlák, Jahoda), ale má ve svém středu i šikovné mladíky. Občas jim chodí vypomoct i házenkáři plzeňského Talentu Martin Říha a Martin Nový, kteří jsou odchovanci újezdecké národky.

Bude to stačit až k návratu mezi elitu?

To je těžká otázka, protože jen s bodovým odstupem se za nimi seřadila další dvě mužstva z Plzeňska – Sokol Kyšice (19 bodů), který si v minulé sezoně nejvyšší soutěž vyzkoušel, a TJ Plzeň-Litice (18). Až čtvrté Ejpovice mají větší bodový odstup (14).

Na posledním 12. místě jsou po návratu do ligových soutěži se třemi body Řevnice, ale i na konci tabulky je situace vyrovnaná KNH Chomutov má body čtyři, Bakov pět, béčko Tymákova šest a Modřany osm. Bude to lítý boj o záchranu.

V moravské skupině B je čelo tabulky ještě vyrovnanější než v té české. Studénka po sestupu potvrzuje, že by ráda do nejvyšší soutěže co nejrychleji zpátky. Vede tabulku se 16 body, ale už dvakrát prohrála stejně jako druhý Podhorní Újezd. Třetí 1. NH Brno za nimi navíc zaostává jen o bod.

To všechno slibuje velmi zajímavé jaro, neboť bez šance nejsou ani čtvrtý Draken Brno (13) a páté Ostopovice (12), které spoléhají hlavně na nejlepší střelce soutěže Matěje Krejčíka – 84 gólů.

Co se týče sestupových starostí, vypadá to špatně se Starou Vsí, která zatím nezískala ani bod, i s nováčkem z Jihlavy. Ten porazil pouze Starou Ves. A vzhledem k tomu, že deváté jsou se šesti body Vítkovice, může to být pro poslední dva celky těžko dohnatelný náskok.

Tak uvidíme, co přinese jaro ve druhé lize...


Další informace o 2. lize mužů ZDE.

496 zobrazení0 komentářů

Comments


bottom of page