top of page

Liga žen zná po podzimu obsazení finálové šestice

V ligové soutěži žen je konec podzimu přelomem, kdy se týmy rozdělí na šestici bojující na jaře o mistrovský titul i další medailové posty a na ty, které čekají dvě skupiny o záchranu.


Místo v elitní společnosti si podle očekávání zajistily obhájkyně mistrovského titulu z Dobrušky a šampionky z předchozích let Sokol Tymákov. Oba tyto celky prošly základními skupinami A, resp. B bez ztráty kytičky. Jediný bod ztratily ve skupině C remízou v Chropyni národní házenkářky HK Hlinsko.

„Budeme se snažit předvádět co nejlepší výkony a uvidíme, jak se to vyvrbí,“ prohlásila před sezonou Petra Vošlajerová, kapitánka Sokola Dobruška. Zatím se to daří naplňovat.

Společně s vítězkami jednotlivých skupin postupují do finálové šestice Sokol Blovice a TJ Přeštice, které ale musely ve skupině B tvrdě bojovat s Nezvěsticemi. Obě družstva nasbírala shodně 14 bodů, o postupu Přeštic tak rozhodovaly jen lepší výsledky ze vzájemných zápasů (26:21 doma a 24:26 venku). Ve skupině C pak obsadil druhou příčku Sokol Krčín, který prohrál jen dvakrát s Hlinskem, a zkompletuje tak finálovou šestici.

Zbývající celky čeká boj o záchranu, „česká“ skupina už byla rozehraná v závěru podzimu a slibuje velkou vyrovnanost. Po dvou kolech už je pouze Baník Most s plným bodovým ziskem, naopak na nule zůstává Sokol Ejpovice a dokonce v mínusu je KNH Chomutov, kterému se odečítá bod za chybějící mládež. Ejpovicím dokonce dva, ale ty už ztrátu smazaly vítězstvím nad Bakovem.

V „moravské“ skupině o udržení se až na jaře střetnou SK Studénka, TJ Chropyně, TJ Pustějov a TJ Stará Ves nad Ondřejnicí.

Ale pro další vývoj ligových soutěží žen bude dost možná klíčová víkendová schůzka zástupců družstev v Dobrušce, kde by se mělo rozhodnout o dalším směřování nejvyšších soutěží. Návrhem bude návrat k výkonnostnímu rozdělení na 1. a 2. ligu žen.

„Bylo by jednodušší, kdyby byla jedna užší skupina první ligy, kde by se potkávaly mezi sebou kvalitnější týmy,“ myslí si Petra Vošlajerová.

Jak dopadne rokování oddílů?


Další informace o 1. lize žen ZDE.

418 zobrazení0 komentářů

© 2024 Svaz národní házené

webdesign

region_help_logo-04.png
logo.png
bottom of page