top of page

Muži hrají o finále, ženy Tymákova mají titul na dosah

Do finiše už spějí také letošní soutěže národních házenkářů, o medailových pozicích se bude rozhodovat na západě a východě Čech.

V nejvyšší soutěži žen schází Sokolu Tymákov získat poslední bodík, aby se vrátil na mistrovský trůn. V sobotu hostí od 16 hodin Krčín a v neděli ve stejném čase Blovice. No a pak už by se mělo v Tymákově slavit. O další medailové pozice se bude hrát na východě Čech, nejblíže ke stříbru má obhájce mistrovského titulu Sokol Dobruška, ale Krčín i Hlinsko jsou v závěsu.

Muže Tymákova, kteří obhajují titul, čeká v souboji třetího se druhým po základní části semifinále s Krčínem. Už ve čtvrtfinálové sérii s Přešticemi vyhrál Tymákov oba zápasy jen o gól, nejprve venku 14:13 a v domácí odvetě pak 18:17. „Měli jsme i štěstí,“ uznal sportovně tymákovský kouč Václav Kugler. „Oba zápasy jsme měli dobře rozehrané, vedli jsme o tři o čtyři góly, ale na konci jsme se báli o vítězství. Bylo to jak přes kopírák, nevěděli jsme si rady s jejich obranou,“ dodal.

Teď se tedy v boji o finále Tymákov utká s Krčínem, který ho přeskočil v závěru základní části i díky odečtu za chybějící mládež. „Hrají jinou házenou, to by nám mohlo relativně sedět. Samozřejmě, že do finále bychom chtěli,“ usmál se Kugler navzdory nepříznivé bilanci. Na podzim jeho tým v Krčíně prohrál 21:26 a doma na úvod jara remizoval 15:15.

Krčínští muži vstupují do semifinálové série s Tymákovem s velkým očekáváním a zejména s odhodláním postoupit do boje zlato. Stále ještě mladému týmu, který je doplněn o starší „matadory“, se v play-off dlouhodobě příliš nedaří. „Letos se však naše výkony, po nepříliš dobrému začátku sezony, zvedly a byly celkem stabilní, tak doufáme, že si formu přeneseme i do závěrečné fáze ligy,“ kontroval Martin Leugner, hrající trenér Krčína.

Jako první hraje doma Tymákov, v sobotu od 14 hodin. Odveta je v neděli od 11 hodin v Krčíně.

Ve druhém semifinále je na programu derby. Vítěz základní části TJ Příchovice vyzve Nezvěstice, které ve čtvrtfinále vyřadily Svinov (20:14 venku, 20:19 doma). „Ale když u nás v odvetě vedl Svinov o tři góly, bylo mně všelijak,“ uznal nezvěstický trenér Daniel Havlíček s tím, že se v klíčových momentech měnilo během obou zápasů počasí. „Na Příchovice se nám letos moc nedaří, prohráli jsme s nimi dvakrát ligu a vyřadili nás i v poháru. Ale třeba nastal správný čas vše změnit,“ zní odhodlaně z Nezvěstic, ti chystají z obou zápasů kamerový online přenos.

To Příchovičtí nechtějí překvapení dopustit, vyhráli základní část a v zimě i Český pohár. Logicky si tedy brousí zuby i na titul. „Do semifinále jdeme s respektem, ale beze strachu. Vnímáme sílu soupeře, ale soustředíme se na vlastní výkon, chceme ukázat svoji kvalitu,“ uvedl Lukáš Nohava, hrající trenér Příchovic.

Výsledkový servis z aktuálního víkendu naleznete v sekci Soutěže, kompletní přehled včetně aktuálních tabulek jednotlivých soutěží pak naleznete pod příslušnými dlaždicemi v této sekci.

Autor: Zdeněk Soukup



251 zobrazení0 komentářů

© 2024 Svaz národní házené

webdesign

region_help_logo-04.png
logo.png
bottom of page