top of page

Příchovice jedou na vítězné vlně, v lize neztratily ještě ani bod

Už sedm kol nepoznali národní házenkáři TJ Příchovice v nejvyšší soutěži hořkost porážky, vyhráli i na hřišti obhájců mistrovského titulu v Tymákově a naposledy si v domácím prostředí poradili s týmy z východu Čech.


Nejprve porazili v sobotu Sokol Dobruška (24:18) a o den později si poradili i se Sokolem Krčín (18:13), který do té doby držel druhou příčku. Ale na Příchovice nestačil a v tabulce ho přeskočil Tymákov.


Teď už se Příchovičtí chystají na nedělní derby v Přešticích (11.00). „Chceme se držet na prvním místě co nejdéle,“ prohlásil po mači s Krčínem, který se hrál v parádní atmosféře, hrající kouč Příchovic Lukáš Nohava.


Co říkáte na vaši vítěznou sérii?

My jsme za ní rádi a samozřejmě doufáme, že potrvá co nejdéle. Uděláme pro to všechno, máme dobře našlápnuto. Pokud budeme pokračovat v dobrých výkonech, můžeme dojet daleko.


Znamená to, že po dvou bronzových letech myslíte v této sezoně ještě výš?

Musíme myslet výš. Za dva bronzy jsme rádi, ale kdo by nechtěl být první…


Co stojí za vzestupem? Došlo v létě k nějakým změnám v kádru?

Nezměnilo se nic moc, jen nám odešel jeden obránce, kterého teď postrádáme. Máme sedm lidí, kteří se točí v základu, potřebovali bychom ještě nějakou adekvátní náhradu. Ale spoustu toho uhrajeme kolektivním pojetím. Jsme spolu sehraní, útočná trojice hraje pohromadě už deset let a na souhře je to znát. Každým zápasem se lepší a já jako trenér z toho mám velkou radost.


Dalo by se tedy říct, že sázíte na sílu kolektivu?

To ano, kolektivní výkon nás zdobí, jsme hodně silní. Ale zároveň si troufnu říct, že máme v týmu dva nejlepší hráče celé soutěže – Ondru Hošťálka v útoku a Vénu Bradu na obraně. Klobouk dolů před nimi, co předvádějí. My na nich stavíme a bude to tak i nadále.




320 zobrazení0 komentářů

© 2024 Svaz národní házené

webdesign

region_help_logo-04.png
logo.png
bottom of page