top of page

Příchovice přezimují první, ale tlačí se na ně obhájci z Tymákova

Po dvanácti podzimních kolech vedou nejvyšší soutěž mužů s 21 body Příchovice, které byly dlouho stoprocentní, ale v závěru už i ony ztratily. Toho využili obhájci mistrovského titulu z Tymákova (18) a z druhého místa snížili náskok lídra na pouhé tři body. O další bodík zpět je třetí Krčín (17).


„Po nepovedeném začátku jsem rád, že jsme se zvedli a v ligové tabulce jsme na pozicích, kam, podle mého názoru, určitě patříme. To znamená umístění zajišťující postup do play-off,“ prohlásil už během podzimu trenér i kapitán krčínských národních házenkářů Martin Leugner.

Do sezony šel jeho tým bez jednoho z nejlepších hráčů Jan Pavlíka. „Ale oslabení jsme také o jeho rodiče, tedy o zkušeného trenéra a vedoucí družstva,“ litoval Leugner, kterému s vedením mančaftu pomáhá Martin Chmelík. „Ale jelikož jsme oba ještě aktivní hráči, není to vůbec jednoduché,“ posteskl si po porážce na hřišti vedoucích Příchovic. Zbytek podzimu už pak jeho tým dokončil bez ztráty bodu a drží se na bronzové příčce.

O jediný bod za obhájci mistrovského titulu Sokolem Tymákov, ten prohrál v Krčíně i doma s Příchovicemi a trochu nečekaně také se Svinovem.

Přesto dál největším favoritem zůstávají Příchovice, které se opírají o dvě výrazné osobnosti Václava Bradu v obraně a Ondřeje Hošťálka v útoku, kterému více než zdatně sekunduje Marek Frána. Ten se dělí se 103 vstřelenými góly společně s přeštickým Jakubem Bradou a Jiřím Fišerem z Krčína o korunu nejlepšího kanonýra podzimní části.

„Kdo by nechtěl být první,“ potvrdil už během podzimu Lukáš Nohava, hrající kouč Příchovic, které v posledních dvou sezonách obsadily bronzovou příčku. „Jasně, že myslíme výš,“ dodal odhodlaně.

Rušno bude i na opačném pólu tabulky, kterou zatím uzavírají Nýřany, ale jistě nebudou chtít sestoupit. Vždyť od postupu do nejvyšší soutěže ji ještě nikdy neopustily. Ale zatím se krčí se třemi body na úplném chvostu. Pět bodů mají předposlední Čakovice a šest desátý nováček z Mostu.

Ještě více čeří vody v první lize další nový tým KNH MS Brno, který i přes několik kontumací v úvodu nasbíral deset bodů a pokud bude v nastoleném trendu jistě svoji současnou devátou příčku vylepší a popere se play-off, kde však bude vzhledem k vyrovnanému středu tabulky velká tlačenice.

V jarních bojích, které začínají 7. dubna se tedy máme na co těšit.

Ani v zimě však nebudou národní házenkáři zahálet. Hned zkraje roku rozehrají osmifinále Českého poháru, vrcholné zimní halové akce, která vyvrcholí finálovým turnajem 23. a 24. března ve sportovní hale v Dobrušce. Zúčastní se ho nejlepší čtyři týmy mužů a stejné počet družstev žen.


Další informace o 1. lize mužů ZDE.

237 zobrazení0 komentářů

© 2024 Svaz národní házené

webdesign

region_help_logo-04.png
logo.png
bottom of page