top of page

Smutná zpráva ze Stupna - zemřel pan Oldřich CALETKA

Během vánočních svátků dorazila smutná zpráva ze západočeského Stupna. Na štědrovečerní neděli 24. prosince 2023 zemřel náš spoluhráč z národně-házenkářské Dukly a kamarád, pan Oldřich CALETKA.

Olda začal s národní házenou v rodném Oseku nad Bečvou. Zde se věnoval našemu milovanému sportu až do odchodu na vojnu. Povolávací rozkaz dostal, jako talentovaný obránce, do Dukly Most. V zimě 1977 se zde rušil vojenský útvar a Dukla se stěhovala na západ Čech, a to do Dobřan. V podzimní části 1. ligy ročníku 1978/79 byl stabilním členem družstva, které vedlo nejvyšší soutěž. Do civilu odešel v říjnu 1978. Jeho cesta vedla zpět na severní Moravu, a to do Rokytnice. Nicméně láska a následná svatba jej přivedla zpět na západ Čech, ale tentokrát do Stupna. Zde také zakončil svoji aktivní hráčskou činnost, následně se věnoval práci s mládeží jako trenér.

Olda také několikrát reprezentoval výběr Moravy a náhoda tomu chtěla, že při vrcholných utkáních Čechy - Morava v roce 1978 ve Stupně poznal také svoji budoucí ženu.

K národní házené vedl i své dva syny, kteří hráli za Stupno 1. ligu.

Na Oldu budeme všichni vzpomínat jako na výborného hráče a skvělého parťáka, který nevynechal ani jeden sraz Dukly Dobřany.


Čest jeho památce!


Spoluhráči z Dukly Dobřany.

Ke vzpomínce a kondolenci pozůstalým se připojuje rovněž VV SNH.



DUKLA DOBŘANY

stojící zleva: trenér Miroslav Plaček, Oldřich Caletka (Osek nad Bečvou), Milan Fornouz (Přeštice), Stanislav Zadražil (Jihlava), Dalibor Sloviak (Vítkovice), Jan Rejda (Jihlava)

střední řada zleva: Zdeněk Hruška (Jihlava), Zdeněk Dostál (Most), Jiří Rusek (Studénka), Karel Švarc (Přeštice), Ladislav Sinolup (Nýřany)

v podřepu zleva: Pavel Kratochvíl (Rokytnice), Gejza Cina (Vítkovice), Jaroslav Bláha (Humpolec), Rostislav Horkel (Stará Ves)


Jeden ze srazů DUKLY DOBŘANY v Oseku u Rokycan

stojící zleva: trenér Josef Stýblo, Jiří Maršík, Luboš Havlík, Rosťa Horkel, Standa Zadražil, Láďa Vosáhlo, trenér Míra Plaček, Olda Caletka, Zdenek Kozák

sedící zleva: Milan Fornouz, Zdenek Dostál, Pavel Kratochvíl, Zdenek Hruška, Jarda Bláha

469 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

© 2024 Svaz národní házené

webdesign

region_help_logo-04.png
logo.png
bottom of page