top of page

Také mužský titul zůstal na západě Čech, mistrem se staly Příchovice

Oba mistrovské tituly jsou letos na západě Čech. Po ženách Sokola Tymákov vystoupili na ligový trůn také muži TJ Příchovice, poprvé v historii klubu. Úctu a uznání si ale zaslouží také poražený finalista Sokol Krčín, který byl více než důstojným soupeřem v boji o zlato.

„Neuvěřitelné. Mně už se povedlo třikrát titul získat, ale nikdy ne s mým srdcovým, domácím týmem. Strašně jsem to chtěl dokázat, takže jsem rád, že se nám to teď povedlo,“ rozplýval se v rozhovoru s novináři evidentně dojatý Ondřej Hošťálek. Kompletní rozhovor naleznete na stránkách Plzeňského deníku ZDE.

Krčín však rozhodně dostál slov svého hrajícího trenéra Martina Leugnera. „Můžu slíbit, že nedáme svou kůži zadarmo,“ usmál se před startem finálové série. A i když mu po odvetě v Příchovicích nebylo do zpěvu, jeho tým se dlouho rval o lepší výsledek.

Krčín však prohrál už úvodní utkání na domácím hřišti 20 : 26, když více než polovinu branek hostujícího celku dal právě Ondřej Hošťálek (14 gólů). V odvetě sice Krčín brzy stáhl náskok domácích (6:6), ale už po většinu první půle měli o dvě až tři branky navrch Příchovičtí, kteří po přestávce náskok ještě navýšili až na konečných 21:16. A mohly tak propuknout mohutné oslavy, které trvaly několik dní.

Jejich tahounem byl jako správný kapitán Ondřej Hošťálek, který i v domácí odvetě s devíti vstřelenými góly zastínil do té doby nejlepšího ligového střelce Jiřího Fišera. Na straně Příchovic lídrovi se šesti brankami zdatně sekundoval Ondřej Brejcha, čtyřikrát se trefil Marek Frána a tradičně výborný výkon odvedl v obraně Václav Brada. Sokol Krčín, který se nakonec musel spokojit se stříbrnými medailemi, spoléhal v útoku na Jiřího (7 gólů) a Michala Fišera (6).

V soutěži žen bylo o mistrovském titulu Sokola Tymákov jasno už před posledním kolem, v němž před oslavami porazily čerstvé mistryně v derby Sokol Blovice jasně 25:16, přestože v poločase prohrávaly 6:7.

„Týmový duch přinesl ovoce a opět ukázal, že je to víc než spousta jednotlivců. Mančaft držel pohromadě. A právě týmový duch nás dovedl k vítězství, hnal nás vpřed. Sportovní úspěch nikdy neomrzí, ale ještě víc mě těší vidět, jak naše hráčky, náš tým, roste, jak se navzájem podporujeme a jak jsme došly na vrchol,“ uvedla trenérka mistryň Vendula Šmídlová. Článek a fotoreportáž Plzeňského deníku můžete shlédnout na odkazu ZDE.

Tymákov se vrátil na mistrovský trůn poprvé od roku 2019, dvě sezony pak předčasně ukončil Covid a pak se dvakrát radovala Dobruška, která se tentokrát musela spokojit se stříbrem. I bronzové medaile zůstaly zásluhou Sokola Krčín na východě Čech.


Autor: Zdeněk Soukup


212 zobrazení0 komentářů

© 2024 Svaz národní házené

webdesign

region_help_logo-04.png
logo.png
bottom of page