top of page

VTJ+J 2024 - Letní kemp proběhl v Dobrušce

Aktualizováno: 18. 7.

Na konci června se v Dobrušce konal další celostátní letní kemp juniorů a juniorek národní házené. Do Dobrušky jsme se vrátili po 5ti letech, kdy se tehdy poprvé konalo soustředění v novém modelu, rozděleném na letní a zimní kempy. Účastníci měli k dispozici hlavní hřiště Sokola Dobrušky a 3 další oplocené plochy na trénování. Bylo tedy nutné účastníky dělit na skupiny a využívat celý areál.  

Vzhledem k tomu, že ve všech dnech byla velká horka, tak jsme navštívili 2x místní

krásné koupaliště. Přesto hlavní náplní kempu byla samozřejmě národní házená a tréninková příprava pod taktovkou zkušených instruktorů vedených hlavním vedoucím m.n.h. Stanislavem Zadražilem. V rámci soustředění se uskutečnil Házenkářský šestiboj a nejlepší byli ocenění při závěrečném nástupu.

V sobotu po večeři se sehrála pro zpestření akce 2 výběrová utkání mezi trenéry a frekventanty. Určení nejvyspělejší junioři dostali za úkol sestavit 2 smíšená družstva, která se utkala s trenérským kolektivem. Obě utkání měla zajímavý průběh. Rozhodčím těchto utkání byl Kamil Štycha.

V neděli, na závěr soustředění se sehrála výběrová utkání juniorek a juniorů. Juniorky byly rozděleny na Východ A, B a Západ A, B. Nejdříve se střetla „béčka“ a následně „áčka“ 2x15 min. Po juniorkách přišli na řadu junioři a ti byli rozdělení jak Východ, tak Západ na A, B, C.  Hrací doba byla rovněž 2x15 min. Vyvrcholením byl souboj „áček“. Tím měli možnost trenéři shlédnout všechny účastníky v herním zapojení, které jim umožní vybírat reprezentanty do utkání Východ - Západ v rámci vrcholné akce Čechy - Morava pro rok 2024. Hrálo se na hřišti národní házené Sokola Dobruška. Všech 5 utkání mělo výbornou úroveň a závěrečné utkání mělo všechny parametry moderní mužské národní házené a byla radost sledovat juniory ve hře.        

Stínem letošního letního kempu bylo vážné zranění útočníka NH Řevnice Davida Hochmala, který musel být operován v nemocnici Praha Motol! Všichni mu přejeme brzké uzdravení a návrat na hřiště.  

Ubytování bylo poskytnuto v místní Sokolovně, kde na lůžkách s povlečením spali trenéři a část juniorek. Ve velkém a malém sále byli ubytovaní na karimatkách a se spacáky junioři. V přilehlých chatkách spaly juniorky. Sokolovna poskytla dostatečné množství hygienického zařízení.

Stravování bylo zajištěno (obědy a večeře) v restauraci U Jelena. Jedlo se na 3 směny. Účastníci si mohli vybírat ze dvou polévek a dvou jídel! Při obědě i večeři bylo podáváno ovoce! Snídaně byly zajišťovány domácím oddílem a podávány v jídelně Sokolovny. Všichni byli se stravováním nadmíru spokojeni.

Letošního letního kempu se zúčastnilo 98 frekventantů, 44 juniorek, 54  juniorů z celé ČR. Největší zastoupení měly oddíly TJ Avia Čakovice (10), TJ Přeštice (9), Sokol Dobruška (8), TJ Spartak Modřany (8), TJ Stará Huť (7), TJ S. Nezvěstice (7), Sokol Tymákov (6), TJ Chropyně (4), TJ S. Ejpovice (4), NH Řevnice (4), Sokol Ostopovice (3), TJ S. Podhorní Újezd (3), TJ Nýřany (3). Po dvou či jednom účastníkovi měly oddíly Sokol Krčín, Sokol Svinov, KNH Spoje Praha, TJ S. Vracov, SK Studénka, KNH Chomutov, TJ S. Opatovice n/L., TJ Plzeň-Újezd, 1. NH Brno, TJ Spartak Rožmitál p./Třemšínem, TJ Stará Ves, TJ S. Kyšice.

O sportovní rozvoj mladých sportovců se starali zkušení instruktoři m.n.h. Pavel Šrail

(Sokol Tymákov), Josef Blahuta (SSK Vítkovice), Rostislav Bajtek (TJ Pustějov), Tomáš Pavlík (Sokol Krčín), m.n.h. Jiří Pešek (TJ Stará Huť), Lukáš Gorpiel (SK Studénka), Karel Nekut (TJ Litohlavy), Ladislav Molnár (TJ Avia Čakovice), m.n.h. Petra Vošlajerová (Sokol Dobruška), m.n.h. Martin Leugner (Sokol Krčín), Hana Štrublíková (TJ Chropyně), Filip Fišer (TJ Stará Huť) a Daniel Vacikar (Sokol Tymákov). Zdravotnici, již podruhé, zastávala na kempu skvělá Věrka Sigmundová (TJ Chropyně), která je důležitou osobou i při zajišťování odpoledních svačin a pitného režimu. O zdárný chod soustředění se staral vedoucí m.n.h. Stanislav Zadražil (TJ Přeštice)

Závěrem chci poděkovat oddílu národní házené Sokol Dobruška, jejím některým členům, za pomoc při organizaci této velice početné akce. Dík patří hlavně Božence Laštovičkové, Tomášovi (Nikotinovi) a Petře Vošlajerové, bez kterých bychom si zajištění akce v tomto místě nemohli představit!




Na úplný závěr si dovolím oznámit záležitost, která jednou musela přijít. Ukončení

činnosti jako instruktor oznámil Pepík Blahuta! Pepík Blahuta tuto činnost zastával nepřetržitě od roku 1983!!! Tedy plných 41 let!!! Soustředění si bez Pepíka nedovedl nikdo představit. Pepík za námi přijel do Dobrušky a na úvod měl úkol stmelit skoro 100 juniorů a juniorek při míčové technice. Všichni, kdo se někdy zúčastnili VTJ vědí, že to byla jeho parketa a tak jsme mu to na závěr jeho účinkování svěřili. Všichni z toho byli unešeni a Pepa si to užíval!

Pepíku, všichni Ti moc a moc děkujeme a přejeme Ti do dalších let hlavně zdraví a rodinnou pohodu!


Autor: m.n.h. Stanislav Zadražil

243 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page